Du är här:

Våra friluftsambassadörer

Det är något speciellt med vårt friluftsliv. Något som visar det, är att Örnsköldsvik för tredje gången på kort tid (2011, 2015 och 2016) fått utmärkelsen Sveriges friluftskommun.

Friluftsmänniskor som ger sin personliga bild av Örnsköldsvik

Under slutet av året och hela 2017 har vi fått hjälp av ett antal friluftsambassadörer. Nu fortsätter resan där några nya ambassadörer kommit till.

Ambassadörerna kommer att dela med sig av sina personliga natur– och friluftsupplevelser och lyfta fram vad de tycker är det bästa med Örnsköldsviks friluftsliv. Det kommer att ske på Instagramkontot friluftsambassadörlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det kan vara bilder och berättelser om naturupplevelser, friluftsområden, fiskeäventyr, parkområden eller någon annan spännande friluftsaktivitet.

Ta del av friluftsambassadörernas upplevelser på

Instagramkontot friluftsambassadörlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du bli friluftsambassadör på Instagram?

Genom att bli ambassadör hjälper till att sprida möjligheterna med vårt fantastiska friluftsliv till så väl invånare som till potentiella inflyttare. De sistnämnda får via webbsidan Inspiration en översiktlig bild vad Örnsköldsvik har att erbjuda. Där finns även en tydlig ingång till våra friluftsambassadörer.

Det är på frilvillig basis och det är du som avgör hur ofta du vill bidra med inlägg på Instagramkontot.

Om du är intresserad kontakta: Bo Edman, kultur och fritid
bo.edman@ornskoldsvik.se

Carina Olofsson

Carina Olofsson, 53 år bor i Överhörnäs. Bästa friluftsaktiviteten är att få åka skidor på Rutberget/ Huggsjöstugan. På sommaren blir det vandringar av olika slag.  Stannar gärna till vid en besökspunkt med havsutsikt.

Carina ligger bakom facebook- grupperna ”Smultronställen i Örnsköldsvik med omnejd” och ”Rutberget med Huggsjöstugan och Rutbergshotellet”.

Emma Tehlander med familj

Emma Thelander och Johan Franzén, 36 respektive 37 år och sina två barn Kasper 4 år och Nils 1 år är riktiga friluftslivsälskare. Utan barnen så står topptursskidåkning, kajakpaddling och mountainbike högt uppe på listan. Med barnen blir det gärna vandring och turskidåkning. Hela familjen älskar att tälta och bada! Kärleken till deras Hillebergtält och den övriga tältningsutrustningen gör att det t.o.m. blir ett antal nätter på tomten i Domsjö varje år till barnens förtjusning. Deras  gemensamma smultronställe är Trysunda.

Julia Stiernspetz

Julia Stiernspetz, 27 år är förlovad med sin Lars. Tillsammans har de Siri och Taiga  som  är Siberian huskys. Enligt Julia finns inget bättre än att få leta vårens första blåsippor i Skuleskogens nationalpark eller vandra ut till Balesudden för att leta hackspettar och skalbaggar. På vintern blir det turskidor bakom hundarna på havsisen
i Bäckfjärden med matlådan och kokkaffekannan i ryggsäcken. Hennes smultronställe är Munkudden vid Gullvik.

Mårten Lundin

Eva Östman, 47 år, bor i Mellansel, Anundsjö. Eva är en vandrare. Hon tar sig sällan fram på andra sätt än till fots. Med på hennes strapatser följer alltid Ester med, en pigg 12 årig Parson Russel Terrier. För att inspirera fler att komma ut i vår vackra natur har Eva bloggen naturligtviseva.blogspot.se. Hon drivs av att finna nya platser men dras till utsiktsplatser eller stilla sjöar och tjärnar.

Mårten Lundin

Mårten Lundin, 32 år och sambon Hanna bor i Skalmsjö. Hans absoluta favorit bland friluftsaktiviteter är att vågsurfa. Smultronsstället han gärna besöker är Salusand. Annars är hans favoritårstid egentligen vintern, då han får använda sin kraftfulla pannlampa och ge sig ut i vintermörkret. Förutom friluftslivet så är det dansen bugg som gäller. Något som han upptäckt på senare år och tycker är väldigt roligt att utöva.

Hanna Rödström

Hanna Rödström, 30 år från Skalmsjö är sambo med Mårten och har en stor och härlig familj. När det gäller utomhusliv så är hon en mångsidig person som gör allt från att bestiga bergstoppar till att påta i trädgårdslandet. Men det hon gillar allra bäst är att få använda sin Stand up paddleboard på en spegelblank sjö. Hon älskar sin hemby Skalmsjö som också är hennes smultronställe.

Hossein Tajik

Sandra Lindberg från Järved är hemvändare sedan 3 månader tillbaka. Just nu bor hon i Järved, men kommer snart att flytta till stan. Älskar att fotografera och promenera i skogen - kan göra det i timtal. Tävlar även i nationellt pistolskytte. Några av hennes favoriter är Ulvön, Skule samt alla stränder runt Övik på sommaren eftersom hon gillar att bada mycket. Favoritårstiden är den norrländska sommaren.

Hossein Tajik

Hossein Tajik, 20 år är en riktig, Manchester United-fan, en fotbollsälskare med som även har ett genuint friluftsintresse. Han är bosatt i Gullänget och tycker att sommaren är rent av magisk med sitt ljus dygnet runt. Den absoluta favoriten är att få paddla kanot och spana efter bävrar längs med Skuleskogens nationalpark och gärna vid Tärnettvattnet.

Sidan uppdaterades

2018-02-21

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Bo Edman
Friluftsstrateg
0660 - 78 592
Skicka e-post